Dagar att minnas?

Förutom det jag klagat om i inläggen sen nyårsafton ungefär, fick jag igår så ont i höger sida och bakåt mot ryggen att jag fick röra mig försiktigt och långsamt. Typ som en sträckning eller så, fast jag kan inte påminna mig att jag gjort det. Det känns lite bättre idag, men kanske är det ett tecken på att jag bör ta det lugnare. Om man nu kan ta det lugnare än att sova i stort sett dygnet runt.
 
Vad har jag gjort då de senaste dagarna?
 
Jag har inte gått ut ur lägenheten. Det kan jag säga. Mer än för att slänga soporna då. Har man innekatter som går på låda måste man ju. Efter två dagar eller så luktar det ju urk. Flera vänner har ställt upp med att åka och handla. Vad skulle jag göra utan mina vänner? Men matlusten har inte varit den bästa. Det har vänt nu.
 
Sovit har jag gjort. Hur är det möjligt att sova länge på morgonen, ta en lur i soffan på eftermiddan och sen slumra bort ett TV-program eller två på kvällen? Javisst ja, och så sova hela natten dessutom. Ska man bli rädd för att kroppen håller på att lägga av eller är den klok och håller på med återhämtning och vila?
 
En angenäm syssla har varit att genom fönstret studera de inflyttande grannarna på våningen ovanpå. De har slitit och burit som man gör när man flyttar och de verkar vara klara nu. Från insidan i värmen har det varit underhållande men för dem har det nog varit både kallt och svettigt. Flyttat ut har barnfamiljen med betongskor och in flyttar ett medelålders par som ännu inte låtit höra av sig nämnvärt. Jag såg kvinnan röka under flyttningen men förhoppningsvis kommer det inte att påverka mig.
 
Ja, ungefär så.
maria
2013-01-13 @ 15:37:49

Hoppas du är på väg att återhämta dig-sånt kan ju ta tid......
( vet inte om jag skrivit detta förut men...) När jag var ung och misskötte en förkylning, jobbade med hög feber mm, sen blev jag så sjuk-låg på sjukhus flera månader och gick på kontroll flera år....Då var jag ju frisk innan och bara 20 år...Så det tar tid och du har ju lite annat att kämpa med också. Tänker på min man han anses ju av vården vara multisjuk och blir vi förkylda så är jag pigg på 2 dagar , peppar peppar, men för honom tar det mer än 2 veckor.. Det är bara så och inget man kan göra så mycket åt mer än invänta tiden och ta hand om sig själv. Grannar som röker behöver ju inte bli jobbigt men kan bli. Där vi bodde tidigare så rökte närmsta tanten alltid på balkongen och den röken gick direkt till vår balkong och sen in i lgh. Nu har vi en granne som röker utomhus på gården-det gör mig iofs ingenting. Inget luktar eller så men jag känner mig så uttittad. Jag har en specialstol eftersom jag har ont i ryggen och den får bäst plats vid fönstret....där sitter jag ofta, läser, handarbetar, snackar i telefon och släktforskar mm.... Precis som om jag skulle ha kontrollen över gården...Så nu har vi bytt och satt små "caffegardiner" på nedre delen av fönstren och de täcker precis det jag vill.... Kvinnan ska snart flytta hon tycker att det är dyrt och bo här och det kan jag hålla med om men hur tusan kan man då röka 25 cig på gården varje dag....( klart jag inte vet hur mycket hon röker men hon är ute i ett....) Min pappa dog när han var 70- det ansågs som ung inom vården. Det enda han ångrade i livet var att han hade rökt. Det sitter ganska så hårt inpräntat i mig. De 10 sista åren i hans liv så fick han problem med lungor mm-och det är klart att rökningen var en bidragande orsak...
Ja du det blev många ord-typsikt mig...
Hoppas du nu får må bra och känner att allt vänt!

Svar: Tack för din långa och trevliga kommentar. Det låter kul med släktforskning. Hur långt tilltillbaka har du kommit? Några kungligheter eller andra spännande människor?
Sister Moonshine

Carina
2013-01-13 @ 15:57:00
URL: http://www.idagtankerjagpa.wordpress.com

Ja du sister, jag har inte själv haft lunginflammation men vet att det tar lååååång tid att återhämta sig. Det var ju inte för inte som det var en dödlig sjukdom för inte så himla länge sen. Så ta det lugnt du, sov och vila. Din kropp vet nog vad den gör. Skönt att höra ifrån dig igen, man blir lite fundersam när det inte droppar in ett inlägg eller två om dagen;)
Kram Carina

Lotta F
2013-01-13 @ 17:57:32


Jag håller tummarna för att din kropp behöver återhämtning. Det har ju varit lite mkt på sistone. Sömn lagar kroppen ♥
Hoppas det blir kanon med nya grannarna. Bra vänner är guld värt, härligt att höra att du får hjälp.

Kram Lotta F

Elisabeth
2013-01-13 @ 18:16:40

Hej igen sister, förstod att något var det. Kroppen behöver vila och då ska man lyssna även om man blir less på sängläge.Helt orkeslös är du ändå inte när du har kollat in dina nya grannar. Så skönt att det har flyttat in lite äldre. Det blir lugnare, om dom nu inte som här där jag bor, ramlar in en drös barn-barn varje helg ovanför mig.Rökare över funkar bättre än rökare under.Fortsätt kurera dig hälsar Elisabeth
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0