Dags att sälja pärlan.

Köra bil får jag inte göra längre. Det är slut med det nu. Kört - kan man säga. Transportstyrelsen gillar inte förare med tumörer i hjärnan, hur små och fina de än är. Tumörerna alltså. Inte förarna.
 
Och inte spelar det någon roll heller om behandlingarna fått dem att försvinna helt och att de inte verkar komma tillbaka (fortfarande tumörerna ... )
 
Risken att man krampar eller svimmar eller får andra problem under körning är alltför stor.
 
Jag fattar.
 
 
 

Allt det där är jag.

Spöregn. Gick till kvart i tio-bussen för att åka och träffa dr Nisse. Jag hann lösa några sudoko i dagrummets väntrum och dricka en kopp choklad innan han kom ut och ropade mitt namn. Som vanligt hade han fel glasögon på sig när han svepte med blicken över väntrummet och han såg mig inte.
 
Här är jag! fick jag hojta och så gick vi in på ett enskilt rum. Dr Kjell var också med och han plirade med ögonen sådär som man gör när man har en liten hemlighet tillsammans. Vi har ju det han och jag. Vi vet ju redan att bilderna såg bra ut.
 
Dr Nisse läste från röntgenutlåtandet.
 
Metastaserna i levern är både färre och mindre i storleken. Inget nytt har tillkommit på skelettet heller. Det är ett mycket bra resultat.
 
Jag är glad. Tacksam. Hoppfull och nöjd. Euforisk. Jag är mer därtill. Alla de där synonymerna är jag.
 
Jag är allt det där och ändå kan jag inte riktigt ta det till mig. Jag behöver en skala för att förstå. Ett mått. En procent. En siffra från 1 till 10. Och ett löfte. Ett löfte som ingen får bryta. Och det är där kruxet kommer in. För ingen kan lova. Det är ju det jag vet. 
 
 

Nytt läkemedel mot bröstcancer.

Jag har inlett undersökningen för att ta reda på om min bröstcancer är ärftlig. För egen del är det ju för sent att dra någon nytta av den vetskapen, men för mina två döttrar och även för fler i min familj och släkt, kan det ju vara intressant att veta. Det man måste vara beredd på är ju hur man ska hantera beskedet man får. Hur ska jag agera när jag fått veta? Hur är det att leva med att man har en gen som kan ge cancer? Ska jag i så fall operera mig i förebyggande syfte? Det finns många frågor att ta ställning till innan man ger sig in i en ärftlighetsutredning.
 
I TV4s Nyhetsmorgon pratade man i morse om ett nytt förebyggande läkemedel mot bröstcancer. Intressant. Om du ids finns klippet här.
 
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/nytt-kontroversiellt-lakemedel-mot-brostcancer-2214648
 
 
RSS 2.0