Röklukt.

Ja, jag vet inte riktigt hur det går till, men när min granne röker i sin lägenhet kommer röklukten in genom min ytterdörr. Kanske öppnar han sin lägenhetsdörr eller så kommer röken ut genom hans postlåda och in genom min. Det är så infernaliskt otrevligt! Jag känner smaken i munnen och självklart sätter sig röklukten även i mina saker. Jag mår illa av det! Och han röker hela tiden. HELA TIDEN! Äckelpotta! Vad ska jag göra?

Kan man täta brevinkastet på något sätt? Måste jag begära en dörr utan inkast och med postlådan på utsidan? Helt OK för mig, bara det fungerar. Blir det månne tillräckligt tätt då? Jag kommer inte att klara av att bo här om jag ska känna röklukt hela tiden. Det är olidligt!
Jag har läst om hyreshus där man har rökförbud. Det skulle helt klart vara värt det att betala extra för att slippa den stinkande ovanan som vissa har. Det är till och med skäl för att flytta. Jadå, jag kan inte bo här om jag ska känna den här lukten hela tiden. Omöjligt! Jag menar, om det stannar i DERAS lägenhet gör det ju ingenting. Men nu sprids stanken ju i hela huset. Fastighetsskötaren nämnde något när jag tittade på lägenheten alldeles från början, men jag trodde ju aldrig att det skulle märkas så här mycket. Han sa att det var någon som rökte mycket och att andra hyresgäster hade klagat. Uppenbarligen är det något som inte stämmer med ventilationen eller luftcirkulationen eller något. Detta måste jag ta itu med direkt efter helgen.
Valborg.

Birgitta, som också är järvedsbo, hälsade på med en härlig inflyttningspresent. Två påsar fyllda med tidningar, grönsaker, juice, ost och kex och frukt. Toppen! Dessutom kom hon med en middagsinbjudan. Maken stod hemma och lagade mat och jag var välkommen.

Vi promenerade dit. Tog det 10 minuter? Nära och bra. Åke hade dukat upp en tvårätters middag med kaffe/te och kaka som var jätteläcker. Först en tapastallrik med ost, bär, korv, melon, kapris och annat gott. Sen en mustig och smakrik gryta med kyckling, svamp och paprika och pasta till det. Ett glas rött smakade gott och Åke hade stekt bröd i olivolja med citronsmak. Vilken middag!
Maten och vinet gjorde mig trött och Birgitta följde mig en bit på vägen hem. Smällare hördes på avstånd och någon spelade musik högt från en öppen balkongdörr. Säkert har firandet bara börjat när jag går hem för att göra katterna sällskap i TV-soffan.

Jag bytte till bekväma kläder och tjocka sockar då jag kände mig jättefrusen. Skönt att slippa stå och huttra ute i aprilkylan. Jag väljer att vara hemma. Hemma?

Tvättar.

Hänger tvätt! Det går ju bra det här också! Tack, Jeanette för att jag får låna tvättställningen.
RSS 2.0