Ljus i Herrens hus.

Ett litet besök i Herrens hus känns så rätt på Nyårsafton. Gullänget, där jag bor, har en liten och fin kyrka som jag besöker ibland.Håkan spelade vackert för oss. Det är så imponerande hur han samtidigt använder båda händerna på olika tangentrader plus fötterna när han spelar. Otroligt skickligt! Prästen pratade om livets pussel och jag hoppas att bitarna i mitt pussel består av färgglada och vackra detaljer i ett intressant mönster. Innan vi gick ut i kylan igen, tände vi var sitt ljus framme vid altaret.Middag med missarna.

Nyårsaftonens middag, för min del, bestod av Janssons frestelse och en tunnbrödsmacka. Katterna ville hellre ha det gamla vanliga. Typ torrfoder. Men man behöver ju inte äta samma sak bara för att man äter samtidigt.

Ris med en överdos av salt.

Någonting gott vill jag ju äta nu när det är Nyårsafton och allt. Så en tur till Willys bestämdes i all hast, efter att ha tagit ett titt i köksskåparna. (För alla eventuellt icke norrländska läsare kan jag avslöja att det rör sig om skåpen i köket.) I alla fall. Där ekade det ganska tomt. Om man nu inte känner för att på Nyårsafton äta ett kokt ägg med, förslagsvis, skivade rödbetor eller ketchup eller senap. Så iväg det bar mot affären.En låda med Janssons frestelse till halva priset frestade och fick följa med hem. Liksom lite godis och hårfärg för nån dag framöver när jag känner för att ordna med det. Lax för en planerad läcker macka köptes. Och lite tvål för att hålla sig fräsch även nästa år. Lite annat också, som du ser.Det är synd att jag aldrig kommer att få veta, vad man tyckte om middagen på Nyårsaftonen, i den familj med utländskt ursprung som stod före mig i kön till kassan. I deras vagn låg ca 10 förpackningar med ett halvt kilo salt och 15 kg ris. Jag är inte säker, men jag tror inte att de proportionerna är rätt. Det kommer inte att smaka gott. Men, det där är ju som baken, det vet ju alla.
RSS 2.0