Femtio nyanser av honom.

Eller ... Fifty shades of Grey som den heter på originalspråket, är skriven av E L James och är den första delen i en trilogi som sålts i mer än 35 miljoner exemplar över hela världen.
 
Den här boken var en av julklapparna jag fick i år. Äsch, i fjol förstås. Avsändaren var hemlig, helt i enlighet med familjens överenskommelse om att ge en klapp till ett visst värde utan att avslöja köparen. Det var länge sen jag läste en hel bok men jag gav mig i kast med den här eftersom jag både hört och läst om boken och att den var värd att försöka sig på.
 
Du har kanske också hört talas om den. Eller så har du redan läst den. Kanske flera gånger. Och du kanske till och med har den i sängbordet för att kunna läsa valda delar vid behov ... I recensionerna kan man läsa beskrivningar som går ut på allt från erotisk bästsäljare och vårdslöst språk och seg handling men alla som har läst den har en åsikt, helt klart.
 
Jag kämpade mig igenom de första hundra sidorna. Upprepningar och tjatiga beskrivningar av denne specielle Mr Grey fick mig att lessna. Jag anade vartåt det barkade, om man säger så, det byggdes sakta upp en förväntning om deras första möte, men inte kunde jag väl ana ... Pryd är jag inte. Långt ifrån. Men vissa saker kan man ju lämna åt fantasin. Filmrättigheterna lär ha sålts för rekordbelopp men om filmversionen ska kunna passera censuren blir det nog bara motsvarande en bok kvar att grunda filmen på. En hel del måste klippas bort, tro mig. Enligt min åsikt alltså. Och ändå blir det nog svårt att bestämma sig för åldersgränsen eller om det helt enkelt ska vara en sån däringa ... film för vuxna ... 
 
 
Femtio nyanser av honom
 
Bilden är lånad från Adlibris. 
 
Nej, den här sexhistorien är inte alls i min smak. Den är alltför grov och enkelspårig för att jag ska få ut något av att läsa den. Christian Grey är inte åtråvärd för mig och Anastasia framstår som onaturligt flat och oskyldig. Finns det verkligen såna som de här två? Tjat och upprepningar är det jag tänker på framför allt. Kanske är den bättre på engelska.
 
 
Carina
2013-01-13 @ 19:47:16
URL: http://www.idagtankerjagpa.wordpress.com

Nej, jag har inte läst den däringa boken. Det känns ibland som om det bara är jag som inte har gjort det,men det må väl vara hänt. "Tantsnusk" finns i många olika varianter men är sällan särskilt bra eller kul litteratur tycker jag, med risk för att låta lite pryd eller snobbig kanske, rentav;)
Kram!

Lotta F
2013-01-14 @ 16:00:56


Det är faktiskt helt otroligt numera, man kan inte läsa en bok utan ingående sexscener. Många och långa är dom dessutom. Vi lyssnar på bok tillsammans jag och maken. Det har hänt att vi fått främmande mitt i en "scen", det gäller att komma ihåg att stänga av boken. Ingenting är längre lämnat åt fantasin, men jag börjar tycka att dom flesta lever så. Lägger ut sig på FB, berättar allt, eller allt om inget. Nej tack, tillbaka till riktiga liv tycker jag.

Härligt att du orkat skriva igen och jag önskar dig en bra vecka, även om det är behandling.

Kram Lotta F
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0