Runda gröna tomater.

Lördag. En stooor dag. För tågintresserade. Solen sken och det var alldeles lagom varmt. Jeanette hämtade mig vid halv tolv och vi åkte in till stan. Vi parkerade vid hamnen och promenerade bort mot det nya Resecentrat. Massor med folk hade tagit sig in till stan till det största jippot i Övik på åratal. Invigningen av Botniabanan.  

Något försenat (är det någon som är förvånad?) anlände det första officiella tåget på Botniabanan med bland andra Kungen som passagerare. Efter flera och långa och tråkiga tal av olika talare som på något sätt haft med tillblivandet att göra, förkunnade Hans Majestät att Botniabanans öviksdel var invigd. Sen fortsatte tåget norrut. Underhållning också av EMD. Klapp klapp klapp. Ett stort antal utställare av olika slag fanns också på plats. Allt ifrån Dintur (buss) och SAS till försäljning av ost och oliver och godis. Jag och Jeanette deltog i ett antal tävlingar och jag hoppas mest på att vinna en vistelse på Österåsen. Det skulle vara nåt det! Eller en flygresa tor till huvudstaden för två. Britt och Janne var två andra som besökte hamnområdet denna strålande dag.

Vi promenerade vidare upp mot staden. Vi tittade i några affärer och Jea köpte också några toppar att ha när hon dansar. Träffade Britt och Janne igen ... Sen satte vi oss i Port 9 och fikade. Jag tog en wrap med brieost och fikoncreme och drack te. Mycket gott. När de stängde kl 16, åkte vi på Willys och handlade. Jag köpte ... godis ... (förvånad?) och annat också faktiskt. Sen skjutsade Jea mig hem.

Solen lyste fortfarande men i skuggan var det hurvigt. Jag satt en liten stund på uteplatsen i kvällssolen. Jag tog en stor skål och skördade tomaterna. Några är inte så stora och alla är gröna, men jag har sett att de mognar snabbt inne i govärmen. Det är inte mer än ca 5 grader på nätterna så jag är rädd för första frostnatten rätt som det är, och jag vet inte hur det påverkar tomaterna. Lika bra att ta in dem. Dessutom är det ganska effektfullt med en stor fin skål med alldeles egna tomater på bordet. Höstskörd alltså! Paprikan har inte lyckats i år. Bara två små ynka paprikor har blivit till, och hela själva plantan ser risig och trist ut. Jag överväger att slänga både paprika- och tomatplantan och ställa bort krukorna för i år. Det är fortfarande augusti, men det känns höstlikt.

Kvällen ägnade jag sedan åt dator och TV, som vanligt. Ingen blir förvånad över det heller!
RSS 2.0