Att göra nygamla fynd ... eller ... dagens outfit.

Jag gillar att upptäcka gamla kläder på nytt. Till exempel plagg jag haft tidigare och tyckt mycket om men som av en eller annan anledning hamnat långt in i garderoben. Eller de som hamnat i en halvt bortglömd kasse eller kartong i källaren eller på en hylla underst och långt in, skrynkliga och avfärdade. Det händer ibland att jag gör såna upptäckter.
 
Att något göms och glöms kan ju bero på ett formbyte. Mitt alltså. Att storleken inte längre passar. Eller att tröjan, när jag köpte den, kändes rätt i färg och stil och så just då, men att jag bytt åsikt senare. Kanske redan kort efter. Ja, du vet. De där spontanköpen. Reaköpen.
 
Min lägenhet har det som jag ibland kallar för "dettredjerummet". Det är gästrummet om man ska uttrycka det som normala människor gör eller kanske rummetsomstädassist om man är som jag. Det här rummet har en rymlig dubbelgarderob som det är lätt att glömma saker i. Vinterskorna står här. Och en ihoprullad trasmatta på högkant. En lampa som inte fått plats i lägenheten. Kartongen med kattsand. Hm. Ja, lite av varje alltså.
 
I den garderoben tittade jag i morse när jag så småningom kommit ur sängen och huttrande skulle välja dagens outfit. Intet ont anande, hängande på en svart plastgalge, fanns där en svart stickad tunika/klänning med dragkedja bak i halsringningen och som jag knappt använt. Den är inte ens noppig, så lite använd är den. Jippi! Den passade perfekt i storlek just nu och var lagom varm just idag också när det närmast är höstväder ute och kallt och regnigt och grått. Den fick mig att känna mig skön. Är det inte härligt med såna plagg? Att de på ett magiskt sätt kan förmedla den mjuka och kabelstickade känslan så att man blir ett med den.
 
 
 
 
Du kanske har gissat det vid det här laget. Att jag är rätt nöjd och tillfreds med tingens utveckling även idag. OK. Jag har ont i ryggen och är trött, men inte värre än så. Så skön känner jag mig idag att en gammal stickad klänning får mig att mysa. Bra dag igen.
 
 
RSS 2.0