Ologisk smitta.

Det har varit en tuff vinter hälsomässigt. De dagar när jag helt ärligt kan säga att jag känt mig bra och stark, är lätträknade. Jag vet att det är svårt eller rent av omöjligt att undvika smitta den här tiden på året, så det är bara fånigt att tänka som jag gör. Jag vet. Helt utan logik tänker jag mig för numera innan jag besöker ICA eller annat ställe med mycket folk och jag håller andan och vänder mig bort när någon nyser och hostar alldeles intill. Ja, jag sa ju att det var ologiskt. Men det blir ju såna konsekvenser för mig att bli smittad av den vanligaste förkylning att jag inte kan låta bli. I handväskan ligger handsprit och våtservetter med sprit och jag tar för mig rikligt av pumpflaskorna på sjukhuset när jag har ärende dit och tvättar och rengör allt i min omgivning. Nästan.
 
Att det är kallt ute är nog bra, bacillmässigt. Eller? Förkylda håller sig inomhus och till sängs och de baciller som fått följa med ut kanske fryser ihjäl. Kanske. Men jag stannar inomhus jag också. Hemma hos mig riskerar jag bara att få kattsnuva och Kitty och Tarzan verkar krya just nu i alla fall. Vad vet jag. Det kanske är väldigt onyttigt att kura inomhus, det kanske gör saker sämre.
 
Det där med att undvika folk och smittor ... är det ett slag i luften att inte gå ut? Kommer bacilluskerna med posten eller kanske via ventilationen hur jag än anstränger mig för att komma undan dem? Om jag lyckas vet jag inte förrän efteråt.
 
 
Kärran
2013-01-18 @ 20:32:04

Hej!

Jag tycker förstås det låter ytterst både logiskt och klokt att akta sig för smitta. Tex akta sig för affärer så mycket som möjligt. Vända sig bort när någon hostar eller nyser nära mig, det gör jag också.. Som är utan grundsjukdom. Jag kan ta det ännu ett steg längre.. Lägg på ordentligt med tvål och vatten. Inga inte rengjorda fingrar ens i närheten av mun eller näsa efter affärbesök. Sen lite handskrift på det också. Efter allt det där kan man nog inte göra så mkt mer.

Blev det lite långt!?

Jag som bara ville berätta att jag tycker du är ytterst logisk och klok.

/ Kärran

Svar: Det får ju inte gå till överdrift, men tvål, vatten och sprit räcker nog långt.
Sister Moonshine

BP
2013-01-18 @ 22:34:55
URL: http://bp-computerart.blogspot.se/

Du har ju ett nedsatt immunförsvar tack vare din behandling just nu. Så hur du än gör så gör du lika rätt som fel.
Såg en kvinna i Stockholm idag. Hon hade skaffat sig ett sådant munskydd som japanerna bär på i tunnelbanan. Där är det ju helt normalt, men ovanligt i Sverige.
Hon hade säkert munskyddet mot den bitande kylan, men du kan ju fundera på att skaffa ett.
Om du vädrar med öppet fönster/dörr med några millimeter i den bitande kylan så dör nog både kvalster och baciller;-)

PS. Grattis till hockeybiljetterna. En höjdarmatch ju - men sätt munskydd eller scarf för munnen då!. DS

Svar: Jag vet inte om munskydd hjälper i en hall med 5000-6000 människor. Kanske.
Sister Moonshine

Elisabeth
2013-01-19 @ 22:36:53

Hej sister.
Jag vill inte blanda mig med så många människor i dessa förkylningstider, är som du vet lite rädd för alla bakterier. Grattis i alla fall.

Svar: Tack tack!
Sister Moonshine

Lotta F
2013-01-20 @ 10:14:04


Smart att ha med våtservetter o handsprit. Tyvärr tål jag inte sprit själv, men jag brukar ha handskar på mig affär. Det är ju inte klokt vad baciller det finns där. Aldrig att dom gör rent handtag till kundvagnar, shop express pistolerna eller nått annat heller för den delen.

Själv så mår jag bättre med lchf-mat, d-vitamin och en redig dos vitlök. Sista åren har jag varit väldigt förskonad från förkylningar. Men jag förstår så klart att ditt läge är ett helt annat.

Hockey arenan är nog inte den värsta smitthärd, brukar vara lite småkyligt där. Ät mkt vitlök före så ingen går i närheten av dig ;-)
Kram Lotta F


Svar: Tack för dina tips! Kram
Sister Moonshine
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0