I Köpenhamn.

 
Lördag. Vi tog bussen till stationen där flickorna tog var sin kaffe på Starbucks.
 
 
 
Vi satte oss på tåget mot Köpenhamn. Nu bär det iväg! Snabbt gick det. Tog det 15 minuter? Och så var vi över Öresund och framme på utländsk mark. Bara några minuters promenad från stationen låg Scandic Webers där på Vesterbrogade och bara väntade på oss. Vi installerade oss i rummen (varför går man alltid fram till fönstret, det första man gör, och tittar ut när man kommer till ett hotellrum?)
 
 
 
Vi kastade oss över de lokala läckerheterna genast. Här tar Sara en röd pölse på stående fot. Precis som infödingarna. "Den var god" sa hon "smakar korv" utvecklade hon sedan sitt utförliga omdöme. Jag frågade två daner om hur man går tillväga vid dessa måltider, för att helt säkert göra rätt, och fick till svar att man doppar pölsen i den starka senap och ketchup som lagts på papperet och att man äter brödet vid sidan av liksom. Jaha. Inte värre än så. Det klarade jag av.
 
 
 
 
 
Gottegrisars himmelrike. Socker, färg- och smakämnen. Ujujuj. Och inte var det billigt heller. Det vet du kanske hur marknadspriser kan vara? Men handlas skulle det. Man är väl för tokig?! Fudge har jag ätit tidigare och jag vet att det bara är att stoppa i sig. Inga särskilda regler där inte.
 
Tillbaka på hotellrummet, i Junior sviten, vilade vi och återhämtade vi oss genom att tanka danskt öl och äta chips och wienerbröd. Vi bodde fint, i rum 122, i en tvårumssvit med högt i tak, morgonrock och tofflor (för två... ?) vattenkokare och ett stort badrum som hade både badkar och dusch. Rent och fräscht.
 
 
 
 
Vi hade inte bråttom på något vis. Det viktiga var att vi fick tid tillsammans. Det kan inte alla sevärdheter i världen slå.
 
 
 
Vi åt på en japansk restaurang alldeles intill hotellet. Asiatisk mat brukar vara fräsch och till och med vacker och det här var inget undantag.
 
 
 
Sen klämde vi ihop oss alla tre i dubbelsängen och pratade och såg på Avatar på TV. Det blev varmt och gemytligt. Jag kände mig lyckligt lottad och nöjd. Nöjd och glad och harmonisk och lycklig över att vara med mina fina döttrar. Tänk att de också verkade uppskatta att vara med sin gamla, trötta mamma som inte riktigt orkade med.
 
Fötterna svullnade och stumnade (kan det heta så?) allt mer och kroppen värkte från höfterna och nedåt. Det kunde varken värktabletter eller kärlek få bukt med. Men i denna unika och aldrig återkommande stund kände jag inget annat än tacksamhet. Jag lever här och nu och mina älskade döttrar likaså och just nu är vi tillsammans och det kan ingen ta ifrån oss.
 
 
Carina
2012-09-25 @ 16:29:29
URL: http://www.idagtankerjagpa.wordpress.com

Så underbart! Härligt, Åsa.
Kram Carina

GeddFish
2012-09-25 @ 16:33:01
URL: http://gerd-geddfish.blogspot.com/

Oh, så mysigt ni har haft det! Malmö och Köpenhamn, det är grejor, det!
Jag är så sentimental när jag läser och ser på bilderna. Tänker tillbaka i tiden. En liten tår letar sig ner för kinden.
Så skönt att njuta av nuet i den lycka som är!
Kram ...♥

Anonym
2012-09-25 @ 16:54:09

Älskade fina döttrar som verkligen vill vara med sin mamma. Håller med om att samvaron är viktigare än monumentbesök.Så trevligt att vi får delta genom bilderna,alltid roligt att bo på rena fina hotell

Elisabeth
2012-09-25 @ 17:10:24

Älskade fina döttrar du har som verkligen vill vara med sin mamma. Håller med om att samvaron är viktigare än allt annat men ni har ju hunnit med en hel del. Tack för att att vi får ta del av resan genom bilderna.Underbart att bo på hotell när det är rent och fint och sen äta god mat.Nu är det dags att vila fötterna antar jag ,kanske fotbad med badsalt.
Måste säga att jag har saknat dig här på bloggen och kikat in varje dag men vet ju att du har haft fullt upp.I morgon kommer hantverkarna till mig och ska tapetsera kök och hall. Vilket stök att plocka ner allt från väggarna.Kramar från Elisabeth

Svar: Nu är jag tillbaka, Elisabeth. Du ska få veta ALLT om min resa. ;)
Sister Moonshine

Cheeky Malin
2012-09-25 @ 17:17:33
URL: http://cheekymalin2.blogspot.se/

Åh ser härligt ut. Många matbilder så nu är jag sugen på ALLT! :)

Monica
2012-09-25 @ 20:49:25

I vår familj har vi bott på Scandic-hotell de senaste tjugo åren (ett par gånger varje år) och aldrig varit missnöjda.

Det låter som du har haft fina dagar med dina flickor!

/M

Småländskan
2012-09-25 @ 22:13:52

Har just börjat läsa din blogg och minns inte hur jag hittade hit. Strunt samma!
Du skriver så fint, du är så realistisk, så otroligt optimistisk så jag vet att du "peppar" många av dina läsare.
Det du just upplevt med dina döttrar, det gör att jag blir tårögd. Så underbart fint. Så underbart när du skriver att ni trängde ihop er i dubbelsängen. Så underbart fint att bara vara tillsammans så där en helg. Så jävla underbart alltså!
Kramar dig och dina döttrar, trots jag inte har en aning om vem ni är.

Elisabeth
2012-09-26 @ 07:20:36

Ja, jag vill gärna veta allt, hoppas du är ok. Jag har blivit en riktig stugsittare.

Elisabeth
2012-09-26 @ 07:23:10

Ja, jag vill gärna veta allt, hoppas du är ok. Jag har blivit en riktig stugsittare.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0