Snygg Luciamorgon.

Jag brukar inte se Luciamorgon på TV på morgonen. Är alltför trött så dags och har inte tagit mig upp kl 7 på länge, för att se den där sändningen. Den går ju i repris senare ...
 
Men nu har jag sökt den där speciella hjärtkramande stämningen ett tag, både i kyrkan och på Spotify (ja, julstämning kan man finna på de mest varierade ställen ... ) utan att bli riktigt nöjd. Därför ställde jag larmet på fem i sju i morse och tänkte att jag kan ju alltid lägga mig igen om jag vill och om det inte är nåt att se där på SVT2. Men glatt överraskad blev jag. Jag visste det inte innan, men sändningen var från Uppsala domkyrka, som jag ju har en speciell känsla för och så var Helen Sjöholm med och sjöng så fint och Astrid Assefa som jag gillar läste vackert om Lucia och vid pianot satt ibland Benny Andersson. Körerna var så duktiga också så det var en riktigt vacker föreställning även om jag kunde ha hoppat över rapparen som dök upp vid ett par tillfällen. Men det gick fort över.
 
Ja, jag är glad att jag klev upp så tidigt utan att jag egentligen måste och nu är jag ju ändå vaken så ...
 
 
 
 
 
... jag undrar vad resten av denna dag ska komma att erbjuda.
 
 
Katta
2012-12-13 @ 09:54:35
URL: http://daybyday.bloggsida.se/

Ett tips för mer julstämning:
http://jonnajinton.se/?p=6921
Önskar dej en fin Lucia-dag!
Kram

Katta
2012-12-13 @ 10:36:26
URL: http://daybyday.bloggsida.se/

Hej igen Åsa!
Kul att du gillade överraskningen! :)
Jag hade egentligen tänkt få träffa dej också, men då jag var ute före 8 på morgonen, så ville jag inte väcka dej. Men en annan gång kanske jag dyker upp?!
Receptet på fudgen hittar du här:
Vit; http://baktokig.blogg.se/2011/december/vit-chokladfudge.html (Jag använde Marabou´s vita)
Choklad; http://baktokig.blogg.se/2012/february/maraboufudge.html
Lycka till med godistillverkningen!
Kram

Cheeky Malin
2012-12-13 @ 12:10:27
URL: http://cheekymalin2.blogspot.se/

Jag missade Luciafirandet på tv, men nu fick jag ju se din rapportering av det. Rappare? Hm..okej. Förresten, vilken FIN ljusbricka med alla vackra ljus.

Trevlig Lucia!

GeddFish
2012-12-13 @ 12:48:22
URL: http://gerd-geddfish.blogspot.com/

Ja, jag tyckte som du. Var också vaken med väckarklockan. Och rapparen, den reagerade jag mot. Men, som sagt, det ska tydligen vara "i tiden" även om jag vill ha det äkta gammaldags svenska, fast Lucia var ju inte svensk, hon heller....
Ha en strålande Luciadag, här strålar solen! Kram♥ Gerd

Elisabeth
2012-12-13 @ 17:04:34

Jag sover alltid på Luciamorgon. Vill kanske, skämt åsido, ta igen att jag födde barn för 45 år sedan. Tyvärr fick Lucian inte besöka förlossnings avdelningen och jag blev jättebesviken. Sen så fastnade lucian med sina tärnor i sjukhushissen,såå.. dramatisk blev min dotters födelse. Nåja jag fick en alldeles bedårande egen Luciababy som döptes till Catharina.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0