Den stora vårfloden.

Bröd, glasstårta, lax, torskfilé, vårrullar, kanelbullar, grönsaker, fläskkotletter och mycket mycket annat. Ja, det är vad man kan tänka sig ha i frysen en vanlig dag. Jag fick tillfälle att titta igenom hela fryslagret igår när jag kom hem och upptäckte att frysen varit avstängd ett tag ... Svårt att veta hur länge, men när det blivit plusgrader där inne och när fiskpinnarna har fått nytt liv och simmar omkring och skvätter med stjärtfenorna, har det pågått ett tag. Och när fläskkotletterna vadar med smältvatten högt över klövarna och har återfått knorren på svansen, var det ett tag sen det hände.

Så här ser det ut i mitt kylskåp. Den lilla manöverpanelen finns helt oskyddad ovanför översta hyllan. Det är den lilla knappen till höger om Alarm-lampan som är på-och-av-knapp för frysen. Idiotisk konstruktion! Det är hur lätt som helst att komma åt knappen när man ställer in mjölkpaketet eller något annat, och av misstag stänger av frysen. Det är vad som hänt här.

Allt hade tinat. Helt eller delvis. Och en stor mängd vatten blötte ner och gjorde tvättsvampar av vitlöksbröden. Jag kände tårarna bränna under ögonlocken och blev arg och sa säkert en hel massa som skulle vara olämpligt för barn och känsliga.

Suck! Ut med allt på diskbänken för genomgång. Min första reaktion var att slänga allt. Rakt ner i soporna. Massor av pengar rakt ner i soporna. Men min dotter är en lugn och sansad kvinna.

- Vi kanske kan göra en buffé, sa hon, och bjuda in hemlösa eller alla vi känner på stor festmåltid. Vem kan vi ringa och bjuda på mat?

Jag tittade på henne så där lite i ögonvrån och skakade på huvudet och tänkte att den flickan är inte lite rolig hon. Men, såklart ... jag behöver ju inte slänga allt, insåg jag då, när jag lugnat ner mig. Tack, Emma, för att du slog till bromsen. Och så satte jag igång att steka lax och fläskkotletter och sånt, för att frysa in på nytt. Så kan man ju faktiskt göra. Tyvärr funkar det inte på allt och sorgligt nog var det rätt mycket som hamnade i soporna för ganska stora värden. Så mycket pengar har jag inte, att jag kan förstöra fin mat på detta sätt. Och, håll med! Nog är det en vansinnig grej, att ha den där jäkla knappen så oskyddad och när det får såna konsekvenser när det blir fel?

Susanne
2011-03-31 @ 12:14:36

Få fatt på den konstruktören ,,,nog hade man velat skaka om Honom (är säkert en han) ,man får väl inte ut på försäkringen heller när man orsakat de själv..om du inte har en otursförsäkring eller drulle ?

AtillA
2011-03-31 @ 18:05:01

Dumt och tråkigt! Onödigt och förargligt. Sånt där behöver man inte när ekonomin redan är tajt som det är. Bra i a f att du kunde rädda en del av maten. Hoppas att du blir bjuden på mat lite här och där ett tag framöver;) Kram.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0