Bantning för barn?

I Aftonbladet skriver man om den här boken som fått stor uppmärksamhet. "Maggei goes on a diet" av Paul M. Kramer riktar sig till sig barn som är 4 - 8 år. 

På förlaget, Aloha Publishers, egen webbplats kallas den för en "inspirerande historia" om en flicka som "har så stor potential som har varit dold under hennes överflödskilon".







Det är inte konstigt att våra ungdomar och allt yngre talar om att gå ner i vikt. I var och varannat hem finns ju en mamma som granskar sin kropp i spegeln och säger att den är fel och ful och att hon vill bli smalare. Våra barn gör ju som vi gör, inte som vi säger.

Med den här boken kan vi läsa för de allra minsta och sen kan skolbarnen läsa den själva, kanske i samband med sänggåendet. Muntert och lärorikt! Inte! OK. Jag har inte läst boken, och man ska kanske inte döma en bok efter omslaget, vilket också författaren påpekar. Själv är han förvånad över uppståndelsen.

Jag vill inte chansa. En författare som rekommenderar diet för ett barn i en bok för barn har missuppfattat saker och ting.

Bojkotta boken på alla sätt du kan komma på. Förhoppningsvis kommer den aldrig till Sverige, eller så ligger den på bokreaborden redan i februari. Är det det vi vill?



Lotta F
2011-08-25 @ 10:56:56

Håller med dig, det där är inte ok. Sagor ska vara roliga och spännande, inte fördömande.

Kram Lotta F

Tove

Jag tycker att det är hemskt att ban ska behöva stå ut med press rörande deras utseende. När man är liten ska man inte behöva tänka på sådant, inte när man är stor heller för den delen! Samhället har blivit så förvrängt när det gäller skönhetsideal och man har förlorat kärleken för den individuella människan. Lägg inte den tyngden på barnen!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0